Exorcistul oficial al Vaticanului în centrul atenţiei unui documentar

57

Preotul catolic José Antonio Fortea, unul dintre puţinii exorcişti confirmaţi de Vatican, este personajul principal al unui documentar recent despre lucrarea sa.

Documentarul „Exorcistul secolul XXI” îl urmăreşte pe Fortea pas cu pas în călătoriile sale din întreaga lume, predicând credincioşilor despre puterea celui rău şi exorcizând pe cei demonizaţi. În documentar, Fortea, autorul a câtorva cărţi despre demonologie, vorbeşte despre ritualul amplu.

Contactat de Huffington Post, regizorul documentarului „Fredrik Horn Akselsen” a declarat că documentarul nu îşi propune nici să valideze, nici să discrediteze exorcismul, ci să facă o radiografie a modului în care credinţa influenţează viaţa oamenilor.

În fapt, regizorul spune că s-a preocupat în mod special ca documentarul să arate şi „o perspectivă sceptică”. În acest sens, documentarul include şi interviuri cu sceptici din rândul clericilor catolici, precum şi un interviu cu psihiatrul care a tratat-o pe femeia posedată ce apare în trailerul documentarului. Femeia a fost exorcizată în 1997 de către un alt preot, de origine peruană.