Expoziţia care va dezvălui secretele Vaticanului

196

Din februarie până în septembrie 2012, muzeele capitoline din Roma vor găzdui o colecţie de 100 de documente din Arhivele Secrete ale Vaticanului, într-o expoziţie inedită organizată de Vatican. Scrisori ale papilor sau altor personalităţi, și documente cu informaţii despre vieţile lui Martin Luther sau Galileo Galilei, vor fi scoase la lumina zilei.

Din februarie până în septembrie 2012, muzeele capitoline din Roma vor găzdui o colecţie de 100 de documente din Arhivele Secrete ale Vaticanului, într-o expoziţie inedită organizată de Vatican. Scrisori ale papilor sau altor liderireligioşi, precum și documente cu informaţii despre vieţile lui Martin Luther sau Galileo Galilei, vor fi scoase la lumina zilei.

Printre documente se numără scrisori ale Reginei Maria a Scoţiei, redactate cu doar câteva săptămâni înainte de a fi executată şi în care aceasta ar fi dezvoltat un plan de asasinare a Reginei Elisabeta I.

Un alt document descrie o intervenţie din parlamentul britanic, din anul 1509, menită să rupă căsătoria lui Henric al VIII-lea cu Catherine de Aragon.

„Este un eveniment excepţional, fiind pentru prima oară când se organizează o astfel de expoziţie. Niciodată nu s-a mai permis ca atâtea documente din Arhivele Secrete să părăsească Vaticanul", a declarat părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Surse: Daily Mail, Christian Post