Extremiștii islamiști vor să facă din Irak „o ţară strict musulmană”

170

Extremiștii islamiști vor ca Irakul să fie „o ţară numai a musulmanilor", motiv pentru care îi atacă în ritm constant pe creștinii irakieni. Organizaţia Open Doors relatează că primește lunar apeluri și e-mailuri de la cunoștinţe ale creștinilor, raportând că aceștia sunt atacaţi. Cei mai mulţi cad victime atacurilor cu bombă sau cu arme de foc.

Sâmbăta trecută, atacurile s-au intensificat în timpul alegerilor din provincie. „Dacă aceste atacuri au loc într-un cartier sau într-un sat creștin, poţi presupune că ţinta au fost creștinii," susţine un angajat local Open Doors. „De la căderea lui Saddam Hussein, acum 10 ani, circa 1.000 de creștini au fost uciși, un număr relativ mare comparat cu procentele din alte pături ale societăţii irakiene, care au fost ucise."

„Am primit documente și ameninţări potrivit cărora scopul insurgenţilor islamiști este să facă Irakul o ţară doar pentru musulmani; vor să nu mai fie creștini în ţară", a adăugat angajatul Open Doors, citat de Religion Today.

Potrivit unui raport publicat anul acesta de respectiva organizaţie, în Irak mai sunt, la ora actuală, între 330.000 și 350.000 de creștini. La începutul anilor '90 numărul lor se ridia la peste 1,2 milioane. Irakul este cotat ca ocupând locul 4 pe scara ţărilor care persecută creștinii.