Festival de evanghelizare susţinut de Graham se încheie cu 1.765 de convertiri

41

Festivalul de evanghelizare ţinut de Franklin Graham pe parcursul a trei zile, în Osaka (Japonia), s-a încheiat duminică după ce 1.765 de japonezi şi-au consacrat viaţa lui Christos.

Pregătit timp de doi ani, cu eforturile a sute de biserici din Japonia, festivalul de la Osaka a reuşit să adune 30.782 de oameni în cadrul uneia dintre cele mai mari adunări de creştini din istoria celui mai mare oraş din regiunea Kansai. Evenimentul a fost precedat de un turneu artistic de zece zile, la care au participat peste 3.000 de bărbaţi şi femei, şi peste 5.000 de copii.

Pentru liderii creştini din Japonia, festivalul evanghlistic a reprezentat nu doar o ocazie de a-L face cunoscut pe Christos celor necreştini, scrie christian Post, ci şi o reîmprospătare a bisericilor din regiunea Kansai, confruntate cu o scădere a numărului de membri şi o creştere a mediei de vârstă a credincioşilor.

Întrebat de reporteri, înainte de festival, cum va măsura succesul evenimentului, Franklin Graham, fiul evanghelistului american Billy Graham, a răspuns că va considera un succes chiar şi "dacă o singură persoană îşi va cosacra viaţa lui Iisus Christos."