Fetiţă în pericol din cauza religiei părinţilor

22

Statul american Oregon este din nou scena unui scandal, după ce încă un cuplu a fost acuzat că şi-a pus în pericol copilul, din motive religioase.

Conform credinţei Rebeccăi şi a lui Timothy Wyland, amândoi membri ai Bisericii lui Christos, tratamentele medicale trebuie înlocuite cu rugăciune pentru vindecare.

Ei au aplicat acest principiu chiar în familie, refuzând să solicite asistenţă medicală pentru fiica lor, Alayna, în vârstă de 18 luni. Potrivit UPI, micuţa s-a născut cu ochiul stâng afectat de un hemangiom – o acumularea anormală a vaselor de sânge – care punea presiune pe ochi şi putea provoca orbirea copilului.

În iulie 2010 statul a obţinut custodia fetiţei, care a fost pus sub tratament şi se simte acum mai bine. Părinţii urmează să fie judecaţi pentru maltratare, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, pot petrece următorii cinci ani în închisoare.

Acesta este al treilea cuplu acuzat de neglijenţă, din cauza religiei, în ultimele 12 luni, în Oregon. Victimele celorlalte două cazuri şi-au pierdut viaţa în urma unor boli despre care medicii spun că ar fi putut fi tratate eficient.