"Casa mamei": femeia care luptă pentru Nepal

1008

Anuradha Koirala este una dintre persoanele care luptă să schimbe realitatea tristă a exploatării sexuale a fetelor din Nepal. În perioada 1993-2010, a reuşit să salveze şi să ajute să se reintegreze în societate peste 12.000 de fete şi femei nepaleze.

Koirala este fondatoarea şi directoarea executivă a fundaţiei Maiti Nepal. Ea şi-a început activitatea într-o casă mică din Kathmandu, investind toate economiile sale în acest proiect. În prezent este una dintre cele mai cunoscute activiste care luptă împotriva exploatării sexuale a femeilor şi copiilor, în Nepal. Este invitată frecvent să vorbească despre acest subiect, iar activitatea sa a fost recunoscută prin diferite distincţii sau premii.

„Familiile sunt înşelate mereu. Traficul cu fete este făcut de persoane pe care fetele le cunosc, de persoane care pot să le ademenească din satul lor cu promisiunea că vor avea un loc de muncă bun", a declarat Koirala.

Activitatea lui Koirala este periculoasă, pentru că aceia care câştigă de pe urma traficului şi exploatării sexuale a fetelor şi femeilor au relaţii politice la cel mai înalt nivel, atât în India, cât şi în Nepal, notează friendsofmaitinepal.org.

Între 10.000 şi 15.000 de fete şi femei din Nepal sunt traficate anual în India, unde sunt exploatate sexual, conform datelor Departamentului de Stat al SUA. În 2010, guvernul SUA a oferit 500.000 de dolari fundaţiei Maiti Nepal.

Numele „Maiti" înseamnă, în traducere, „Casa mamei".

(Foto: friendsofmaitinepal.org)

Niciun articol afișat