Florăreasă în proces după refuzarea unui client homosexual

69

O florăreasă creştină se află pentru a doua oară în faţa judecătorilor după ce a fost acuzată de un client supărat că i-a fost refuzat un serviciu de decorare la nuntă pe motiv că este homosexual.

Baronelle Stutzman de la Arlene's Flowers a avut primul proces luna trecută pentru că a refuzat un client homosexual, Robert Ingersoll. Acesta a dat-o în judecată chiar dacă se cunoşteau de 9 ani şi aveau o relaţie cordială. Stutzman spunea, în declaraţia ei înaintea autorităţilor, că i-a explicat lui Robert cu părere de rău că nu-i poate oferi serviciile ei pentru nuntă din cauza convingerilor sale, notează christiannews.net.

Uimit şi intrigat totodată, Ingersoll a postat pe Facebook această întâmplare, care a iscat un mare scandal între susţinătorii şi împotrivitorii lui Stutzman. În urma acestei acţiuni, florăreasa a primit ameninţări, unii au vrut să dea foc florăriei, iar alţii i-au spus că nu vor mai cumpăra niciodată flori de la ea, nici ei, nici prietenii lor.

Ulterior, Procurorul General Bob Ferguson i-a adresat lui Stutzman o scrisoare prin care o îndemna să accepte cererea clientului, deoarece în caz contrar ar putea fi dată în judecată şi ar putea primi amendă. Ferguson îi spunea, de asemenea, că legea interzice discriminarea clienţilor pe baza orientării sexuale, ceea ce înseamnă că nu poate refuza acest client homosexual.

Stutzman nu a acceptat niciun sfat în sensul acesta şi a contiunat să-şi menţină poziţia, ceea ce a dus la un al doilea proces. La ora actuală, Stutzman este, de asemenea, acuzată de Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) de la Washington, care argumentează faptul că trebuie să existe o linie de despărţire între îndatoririle de la locul de muncă şi convingerile personale.

Avocatul florăresei a declarat că această doamnă se află printre puţinele persoane care au puterea de a rămâne fidele principiilor lor şi că nu dorește să participe la nimic care nu este în concordanţă cu credinţa și convingerile ei.