Fost consilier al lui Obama, lansează „Devoţionalul președintelui”

68

Preşedintele Obama nu se potrivește pe imaginea clasică a creștinului practicant, care frecventează biserica în fiecare duminică, însă puţini din cei care îl critică știu că el primește, în fiecare dimineaţă, un devoţional cu versete din Biblie, pe care le studiază.

Ieri, 22 octombrie, a fost lansată cartea The President's Devotional (Devoţionalul preşedintelui), scrisă de pastorul penticostal Joshua DuBois, care este o compilaţie a 365 din cele mai mult de 1.500 de mesaje creştine pe care i le-a trimis preşedintelui Obama, notează religionnews.com.

DuBois, deşi nu mai lucrează la Casa Albă din februarie, a continuat să-i trimită mesaje devoţionale preşedintelui american. Într-un interviu de săptămâna aceasta, a declarat că, în opinia lui, mesajele care l-au ajutat cel mai mult pe Obama sunt cele care vorbeau despre dragostea lui Dumnezeu, care trebuie manifestată către cei din jurul nostru şi care te ajută să începi o zi nouă cu pace şi bucurie.

În cartea sa, DuBois aminteşte, de asemenea, rolul de pastor pe care l-a avut Obama atunci când a trebuit să stea de vorbă cu familiile victimelor de la şcoala din Newtown, Conn. DuBois crede că în acele momente dureroase, preşedintele nu a făcut altceva decât să împărtăşească dragostea lui Dumnezeu cu cei care treceau prin acea tragedie.