Gallup: Americanii religioşi vor deveni şi mai religioşi

54

Şapte din zece americani sunt foarte sau moderat de religioşi, ceea ce îl face pe Frank Newport, editor şef la agenţia de sondare a opiniei publice Gallup, să considere că, în viitor, americanii vor deveni şi mai religioşi.

Predicţiile lui Newport pentru următorii 20 de ani, apărute în cartea sa recentă, intitulată „Dumnezeu este viu şi bine: Viitorul religiei în America", se bazează pe evoluţia a doi factori demografici, arată Christian Post.

Primul factor este dublarea numărului de americani cu vârsta de peste 65 de ani. Studiile de până acum au arătat că oamenii devin mai religioşi pe măsură ce înaintează în vârstă. Prin religiozitate, Newport se referă la frecvenţa cu care merg la biserică şi importanţa religiei în viaţa personală.

Al doilea factor este migraţia americanilor din statele mai puţin religioase în cele religioase. Aşa se explică densitatea mai mare a creştinilor în sudul Statelor Unite.

Într-un sondaj de opinie realizat anul acesta de Gallup, 40% dintre americani se considerau „foarte religioşi", în timp ce 29%, „moderat de religioşi".