Guvernul britanic: căsătoria gay să fie ilegală în Biserica Anglicană

17

Într-un efort de a linişti grijile liderilor religioşi ai Bisericii Anglicane, care şi-au exprimat în nenumărate rânduri refuzul de a oficia căsătorii homosexuale, guvernul britanic a anunţat că va fi ilegal pentru Biserica Anglicană să facă astfel de ceremonii, în timp ce alte biserici au voie, dacă îşi doresc acest lucru.

Guvernul merge mai departe cu eforturile de a legaliza căsătoria homosexuală până în 2015, proiect legislativ propus şi susţinut de premierul David Cameron. Şi asta deşi Biserica Anglicană, cea mai mare confesiune religioasă din ţară, s-a opus vehement, ameninţând chiar cu separarea de stat.

Frica cea mai mare a liderilor Bisericii este că oamenii o vor da în judecată, chiar la Curtea Europeană de Justiţie, în momentul în care alte confesiuni vor începe să oficieze ceremonii pentru căsătoriile homosexuale, în timp ce ei refuză.

„Trebuie să fim corecţi faţă de cuplurile de acelaşi sex. Statul nu poate să interzică ca acestea să nu se căsătorească. Dar în acelaşi timp trebuie să fim corecţi faţă de credincioşi. Bisericile au dreptul să lupte pentru ce cred şi să nu fie în niciun fel constrânse să oficieze căsătorii gay," a declarat UN oficial al Ministerului Cultelor, conform BBC.

Partidul Conservator încă se opune vehement acestui proiect legislativ.