Hugo Chavez se roagă lui Dumnezeu să îl vindece de cancer

48

Cu ochii în lacrimi, preşedintele Venezuelei, Hugo Chávez, l-a rugat pe Dumnezeu să îi cruţe viaţa, în timpul unei Liturghii la care a participat după întoarcerea din Cuba, unde a fost supus unui tratament de vindecare a cancerului, relatează Guardian.

Preşedintele Venezuelei a plâns într-un discurs televizat din statul său de origine, Barinas. El i-a elogiat pe Iisus, Che Guevara şi pe eroul independeţei Sud-americane, Simon Bolivar.

„Dă-mi coroana, Iisus. Dă-mi crucea ta, spinii tăi, ca să pot sângera. Dar dă-mi viaţă, pentru că mai am multe de făcut pentru această ţară şi pentru aceşti oameni. Nu mă lua încă”, s-a rugat Chavez.

El a mai spus că a avut credinţa că boala sa nu va mai reveni, după primele două operaţii de anul trecut (care au înlăturat o tumoare de dimensiunea unei mingi de baseball din pelvis său), dar cancerul a recidivat. „Astăzi am mai multă credinţă decât aveam ieri”, a mai precizat el.

Foarte puţine lucruri se ştiu despre starea preşedintelui, în vârstă de 57 de ani, inclusiv tipul de cancer de care suferă. Chávez a suferit trei intervenţii în mai puţin de un an şi a terminat două sesiuni de radioterapie.

El a spus că ultima operatie a fost un succes, că se recupează bine şi va fi apt pentru a câştiga un nou mandat de 6 ani la alegerile din octombrie.