Imamul Rauf promovează depolitizarea islamului

19

Imamul Feisal Abdul Rauf a început un turneu de conferinţe la nivel naţional, în SUA, cu scopul de a-i convinge pe musulmani să îşi „depolitizeze" credinţa şi să îi încurajeze să se implice în stabilirea unor relaţii bune cu societatea americană.

Prima conferinţă a fost susţinută la Detroit şi a adunat 400 de participanţi. Rauf a declarat că islamul trebuie văzut ca o religie americană, nu ca una străină Americii. În Detroit se află cea mai mare comunitate musulmană din SUA.

„Fraţi şi surori! Ceea ce facem noi aici, în America, este văzut de întreaga lume", a afirmat Rauf, subliniind importanţa influenţei pe care pot să o aibă musulmanii din SUA.

Imamul urmează să conferenţieze în Chicago, Washington şi San Antonio, precum şi la universităţile Harvard, Yale, Georgetown şi Carolina de Nord.

Feisal Abdul Rauf a devenit cunoscut ca voce publică a comunităţii musulmane care doreşte să construiască o moschee în apropierea Punctului Zero din New York. Este cunoscut ca un musulman moderat care şi-a dedicat viaţa predicării toleranţei, notează usatoday.com.