„Începe să trăiești!” – provocarea lui Lucian Cristescu

899

Vineri debutează „Începe să trăiești", un proiect provocator de 3 săptămâni, coordonat de Biserica Adventistă din România. Partea principală a programului transmis de postul Speranţa TV constă în 10 conferinţe televizate susţinute de Lucian Cristescu, despre 10 întrebări esenţiale care frământă omenirea.

Vineri debutează „Începe să trăiești”, un proiect provocator de 3 săptămâni, coordonat de Biserica Adventistă din România. Partea principală a programului transmis de postul Speranţa TV constă în 10 conferinţe televizate susţinute de Lucian Cristescu, despre 10 întrebări esenţiale care frământă omenirea.

Lucian Cristescu este pastor, cadru didactic și realizator tv, și se află la al doilea proiect de acest fel, după ce a devenit cunoscut, în 2002, prin programul „Galileanul” și prin cartea cu același titlu pe care a semnat-o. Noua provocare pentru publicul românesc lansată de Biserica Adventistă este: „Începe să trăieşti!”

„Ştirile de la ora 5, veştile din ziare, feţele vecinilor cu care ne întâlnim la scara blocului sau pe stradă, simţămintele colegilor de serviciu, relaţiile din familie – toate mărturisesc că omul trăieşte o continuă frustrare. Trăieşte… dar încă nu trăieşte”, justifică Lucian Cristescu titlul programului care va începe vineri, 21 ianuarie și se va desfășura până pe 13 februarie 2011.

„Începe să trăieşti” este un apel către speranţele latente după o viaţă autentică pe care nu omul, nici condiţia lui materială, nici societatea nu o pot asigura, ci doar descoperirea în dimensiunile vieţii personale a prezenţei şi implicării Creatorului, a mai declarat pentru Semnele timpului, prezentatorul conferinţelor. Interviul complet va fi publicat de revistă în luna februarie.

Cele 10 conferinţe promit răspunsuri la 10 întrebări pe care Lucian Cristescu le consideră esenţiale pentru omenire și postmodernitate:

  1. SOS: Pierdut în neant. Care este sensul vieţii? Pentru ce trăiesc?
  2. Dumnezeule, exiști? Există sau nu există Dumnezeu?
  3. Mai mult decât tot aurul din lume. Sunt atât de singur. Cum pot aparţine lui Dumnezeu?
  4. Fructul din mâna Evei. Ce s-a întâmplat cu „binele” și „răul”?
  5. Ridică-te, ești liber! Cum pot să mă eliberez de simţământul vinovăţiei?
  6. Mormântul rămâne gol. Există scăpare în faţa morţii?
  7. Condamnat la fericire. Cum pot trăi bine și frumos într-o lume rea?
  8. Tărâmul longevivilor. Cum pot avea o viaţă lungă și fără boli?
  9. De mână cu Maestrul. Cum pot scăpa de stresul vieţii de zi cu zi?
  10. Apocalipsa de lumină. Ce perspectivă ne rezervă viitorul?

Proiectul a cărui gazdă va fi realizatorul tv Cornel Dărvășan conţine încă două module, în total fiind vorba de 17 emisiuni. Dintre celelalte 7 emisiuni, 4 sunt destinate tinerilor, organizate în jurul unor teme de interes pentru acest tip de public. Daniel Chirileanu, directorul departamentului tineret al Bisericii Adventiste, este coordonatorul programului „Tineri pentru tineri” (21-24 ianuarie). Alte 3 emisiuni, prezentate de dr. Constantin Dinu sub genericul „Poţi să fii sănătos!” (25-27 ianuarie), încearcă să sumarizeze secretele unei vieţi sănătoase. După cele 10 conferinţe ale lui Lucian Cristescu, care formează modulul 3 al programului, vor urma dezbateri moderate de redactorul-şef al postului de radio Vocea Speranţei, Ioan Paicu.

Programul va putea fi urmărit pe postul Speranţa TV sau pe internet la www.sperantatv.ro şi www.incepesatraiesti.ro, şi la postul Radio Vocea Speranţei (94.2 FM – Bucureşti) sau www.rvs.ro.