Inspiraţia divină din spatele inventării Post-it-urilor

310

Câte 50 de miliarde de bileţele Post-it sunt produse şi vândute în fiecare an. Puţin ştiu însă care este povestea lor şi de unde a început ea.

Povestea începe într-o biserică prezbiteriană din oraşul St. Paul, Minnesota. Miercuri seara corul avea erau repetiţii, se cânta pe partituri care erau pe foi separate şi câteodată cădeau din caiet până duminică, la serviciul divin. „Aveam nevoie de ceva care să se lipească pe foi, dar să nu strice partitura", spune Art Fry, co-inventatorul Post-it-urilor.

El a apelat la colegul său, Spence Silver, care este inventatorul adezivului respectiv, şi împreună au dezvoltat sistemul vândut acum în toată lumea, care între timp s-a şi transfomat într-o modalitate nouă de comunicare.

Lumea presupune că cei doi inventatori sunt bogaţi acum, dar acest lucru nu este adevărat, pentru că nu au drept de inventatori pe produs. Dar sunt mulţumiţi că au avut unde să lucreze timp de 30 de ani, fără să fie întrebaţi ce fac şi acum se bucură de anii de pensie, fără probleme. Cei doi nu au avut nevoie să breveteze produsul, deorece Silver brevetase deja invenţia lipiciului său şi asta le oferea protecţie. Astfel, secretul felului în care se lipeşte încă le aparţine, scrie CNN.