New yorkezii protestează împotriva construirii unei moschei

26

Aproape 400 de oameni au participat la o întâlnire comunitară pentru medierea conflictului între musulmanii care au achiziţionat clădirea unei mănăstiri goale din Staten Island, şi new-yorkezii furioşi de apropierea excesivă a comunităţii musulmane de locul unde au avut loc atentatele teroriste de la 11 septembrie.

   

    „Nu sunteţi de acord că orice terorist, trecut sau prezent, provine dintr-o moschee?" a întrebat retoric o participantă la întâlnirea comunitară pentru discutarea un acord între cele două părţi. „Nu," a încercat Ayman Hammous, preşedintele ramurii din Staten island a grupului Societatea Musulmană Americană, însă discursul lui a fost acoperit de huiduilelile civililor prezenţi la întrunire.

    Nu toţi cei afectaţi de atacurile de pe 11 septembrie sunt la fel de radicali. Marvin Bethea, un paramedic care s-a îmbolnăvit de astm și are tulburări de stres post-traumatic, crede că nu toţi musulmanii sunt teroriști si o politică a urii nu e benefică.

    Consiliul din Manhatan a votat cu 29 la 1 în favoarea construirii moscheii dar viitorul acesteia e incert, dacă se ţine cont de faptul că în ultimele luni, comunitatea musulmană s-a confruntat în repetate rânduri cu opoziţia new-yorkezilor, atunci când şi-au prezentat planurile de a construi moschei în zona inferioară a Manhattanului, în Brooklin şi, recent, în Staten Island, scrie New York Times.