Şi musulmanii din Anglia vor să fie scutiţi de oficierea căsătoriilor gay

298

Liderii musulmani au criticat ieri planurile controversate ale guvernului britanic de la legaliza căsătoriile homosexuale şi au cerut să le fie dat acelaşi statut ca Bisericii Anglicane, în cazul căreia guvernul vrea să interzică prin lege oficierea căsătoriilor gay, la cererea ei.

După nenumărate discuţii şi critici din partea Bisericii Anglicane care a spus în nenumărate rânduri că nu va accepta să oficieze căsătorii homosexuale, dar că se teme că va fi dusă la Curtea Europeană de Justiţie din cauză că alte biserici au acceptat, guvernul a hotărât să interzică aceste ceremonii în cazul ei.

Acum, Consiliul Musulman al Marii Britanii, care reprezintă 500 de moschei şi organizaţii comunitare, spune că legea este profund discriminatoare şi caută o întâlnire de urgenţă cu Ministrul Cultelor, Maria Miller, pentru a discuta despre asta.

Toate bisericile au „libertatea" să oficieze ceremonii gay, dar Biserica Anglicană a primit o excepţie pentru că este „un caz special", având în vedere că funcţionează după legile proprii, legile canonice, care spun clar că mariajul este între un bărbat şi o femeie.

Reprezentanţii Consiliului Musulman spun că nimeni nu ar trebui să accepte o asemnea lege şi că toate religiile ar trebuie să beneficieze de posibilitatea unei „excepţii", inclusiv ei.

Discuţia a devenit şi mai controversată după ce Maria Miller a scris ieri pe blogul departamentului său că de fapt anunţul de săptămâna trecută nu a fost formulat în cel mai fericit mod şi că nimeni nu interzice Bisericii Anglicane să oficieze ceremonii gay, dacă alege să facă asta. Miniştri se aşteaptă să mai dureze vreo 12 luni pentru ca legislaţia să treacă de parlament, scrie Daily Mail.