Femeile însărcinate care postesc în Ramadan riscă sănătatea copiilor lor

225

    Femeile musulmane însărcinate care postesc în timpul Ramadanului au riscul de a naște copii mai mici, care vor avea dificultăţi în procesul de învăţare, anunţă Daily Mail citând un studiu american.

    Ramadanul este a noua lună din calendarul islamic, o perioadă în care musulmanii din întreaga lume postesc în fiecare zi, timp de o lună, de la răsăritul soarelui până la apus.

    În cadrul cercetării efectuate în America, Irak și Uganda s-a observat că riscul asupra sarcinii depinde de două coordonate. Astfel, acesta este crescut cu până la 20% dacă postul are loc în primele luni ale sarcinii sau dacă are loc în timpul verii, când ziua este mult mai lungă decât noaptea. Femeile care cer scutirea de la păzirea postului în timpul sarcinii pot recupera zilele de abstinenţă după ce nașterea are loc.

    Douglas Almond, coordonatorul studiului efectuat de Columbia University, a atras atenţia asupra faptului că „nu au fost detectate diferenţe semnificative corespunzătoare atunci când același model al studiului a fost aplicat la non-musulmani."