J. Williams: Britanicii îi judecă greşit pe creştini

69

Societatea britanică este prea grăbită să vadă în creştini nişte „bigoţi care nu au creier", susţine Jane Williams, soţia Arhiepiscopului de Canterburry.

Jane Williams crede că şi mulţi dintre creştinii din Marea Britanie se simt inconfortabil atunci când trebuie să vorbească despre credinţa lor, crezând că acest lucru este „incorect politic". Într-un articol publicat în Church Times, doamna Williams atrage atenţia că unul dintre motivele pentru care creştinii britanici se tem să îşi afirme credinţa şi să vorbească despre lucrurile în care cred este acela că se tem că vor avea probleme la locul de muncă.

Soţia Arhiepiscopului anglican îi încurajează pe creştini să fie pregătiţi să îşi apere credinţa şi să fie capabili să îşi argumenteze propriile puncte de vedere.

Afirmaţiile doamnei Williams au venit pe fondul dezbaterilor cu privire la faptul că în planul politic şi social se observă tendinţa tot mai accentuată de a împinge religia, mai ales creştinismul, în afara spaţiului public. Recent, lordul Carey, fost Arhiepiscop de Canterburry a lansat campania „Fără ruşine" prin care îi încurajează pe creştini să nu se ruşineze în a-şi afirma credinţa, notează telegraph.co.uk.