Rabinii văd un semn în tulburările din lumea arabă

61

Revoltele din lumea arabă sunt un semnal al războiului dintre Gog și Magog, susţin mai mulţi rabini cu influenţă.

Potrivit publicaţiei israeliene YNet News, mai mulţi rabini din segmentul ultra-ortodox au oferit o interpretare mesianică evenimentelor sociale care au loc în prezent în Orientul Mijlociu. Rabinul Aharon Leib Steinman, liderul ultraortodocșilor din Bnei Brak (Israel) a declarat pentru portalul Haredim că instabilitatea în regiune se datorează unei atitudini neconsecvente faţă de studiul Torei.

Un alt rabin, Michel Yehuda Lefkowitz e convins că tulburările sunt create de Dumnezeu pentru a le arăta oamenilor care este locul lor. „Dumnezeu îi umilește pe cei (plini de) mândrie păcătoasă,” a spus rabinul. Oamenii aveau impresia că sunt deștepţi și văd totul și înţeleg ce au de făcut, analizează rabinul. „Dumnezeu a venit și a tulburat naţiunile și iată-i speriaţi din nou, pentru că nu au putut prevedea ceva atât de mare și pentru că nu știu ce să mai facă,” susţine rabinul Lefkowitz.

Rabinul Chaim Kanievsky, un lider lituanian neconvenţional, despre care unii spun că are puteri mistice, consideră „evident că se întâmplă lucruri supranaturale. Oamenii au venit la mine și mi-au spus că este vorba de ‘Gog și Magog’. Nu putem ști. Dar este probabil ca orice tulburare pe care o crează Dumnezeu să arate că Mesia vine și că trebuie să ne pregăim pentru aceasta și să devenim mai puternici.”