Jeff Bethke: A iubi înseamnă a fi vulnerabil (video)

68

Jefferson Bethke, artistul spoken word care a creat viralul YouTube „De ce urăsc religia, dar Îl iubesc pe Iisus" a publicat un nou clip video, cu o temă pe cât de incomodă, pe atât de provocatoare: „a iubi înseamnă a fi vulnerabil".

Jefferson Bethke, artistul spoken-word care a creat viralul YouTube „De ce urăsc religia, dar Îl iubesc pe Iisus" a publicat un nou clip video, cu o temă pe cât de incomodă, pe atât de provocatoare: „a iubi înseamnă a fi vulnerabil".

„Care este lucrul acela pentru care îţi consumi toată energia ca să îl poţi ţine ascuns?", întreabă Bethke, provocând încă din introducerea clipului alert la o introspecţie inconfortabilă, dar benefică. El mărturisește despre propria luptă cu singurătatea și cu îndoielile asupra propriei capacităţi de a face faţă responsabilităţilor de soţ și tată, precum și de ispita de a fi indulgent faţă de sine în raport cu standardele pe care le predică altora.

Bethke merge mai departe spunând că, deși tendinţa de a ne ţine slăbiciunile ascunse poate fi ispititoare, totuși, a trăi plenar implică a fi vulnerabili. A intra în contact cu ceilalţi oameni, a nu ne izola pe o insulă. Motivul acestei convingeri: Dumnezeu este un Dumnezeu al comuniunii (Tatăl, Fiul, Sfântul Duh), nu un Dumnezeu al izolării. Acesta, spune Bethke, este modelul pe care trebuie să îl avem.

„Lasă garda jos, fii transparent, a iubi înseamnă a fi vulnerabil."