La două luni de la sinuciderea fiului lor, Rick Warren și soţia sunt „devastaţi, dar nu distruși”

422

Pastorul Rick Warren și soţia lui, Kay, au luat cuvântul în cadrul unei adunări a megabisericii Forest Lake California pentru prima oară după moartea fiului lor cel mai mic, Matthew Warren, care s-a sinucis în urmă cu două luni.

Prezenţi sâmbătă la o adunare a megabisericii pe care au fondat-o în urmă cu peste 30 de ani, Rick și Kay Warren le-au mulţumit membrilor congregaţiei pentru dragostea lor și pentru rugăciunile pe care le-au înălţat pentru întărirea lor, după evenimentul tragic petrecut în urmă cu două luni.

Familia Warren a vorbit aproximativ 20 de minute, deși Kay, vizibil emoţionată, a părăsit scena după doar 2 minute. „Sincer, a fost foarte greu pentru noi să ne întoarcem aici fiindcă știam că vom fi copleșiţi. Am spus la ceremonia funerară a lui Matthew că am fost devastaţi de moartea fiului nostru, însă nu distruși," a mărturisit Kay. „Oricât de mult mi-ar fi displăcut să venim, pentru că ne este greu… e minunat să fim aici cu oamenii care ne iubesc și este de asemenea esenţial să stăm în picioare și să ne reafirmăm credinţa", a mai spus Kay.

După decesul fiului său, Warren a anunţat că se va retrage din spaţiul public până cel mai devreme august anul acesta, oferind totodată asigurarea că nu are nicio intenţie să plece pe termen nedefinit: „Am fost aici 33 de ani și voi mai fi aici încă mult timp," îl citează Christian Post. Deși spune că este epuizat fizic și psihic, „din punct de vedere spiritual nu am fost niciodată așa de puternic", a declarat Warren.