5 creștini faimoși care au fost școliţi acasă

513

Educaţia în regim de homeschooling este încă o raritate în România, dar în Statele Unite se practică încă din anii 1970. Părinţi care nu au vrut să își introducă copiii în mediul social pe care îl presupune o școală publică au crescut deja o generaţie de creştini care fac diferenţa. Christian Post face o listă cu cinci dintre ei.

Tim Tebow, faimosul jucător de fotbal american, cunoscut în mod special pentru proclamarea credinţei sale în mod public, a fost crescut de părinţi care erau misionari baptiși în Filipine. Reușitele sale atletice au infleunţat o lege în Florida care le permite copiilor școliţi acasă să participe la competiţii sportive organizate de școli publice.

Bethany Hamilton este surferiţa creștină de 23 de ani, care și-a pierdut un braţ după ce a fost atacată de un rechin. Tragedia a făcut-o să vorbească în mod public despre credinţă și despre felul în care a ajutat-o să treacă peste incident.

Lila Rose a fondat Live Action pe când era o tânără de 15 ani care studia acasă. Acum , la 24 de ani, a câștigat deja de partea ei susţinerea multor organizaţii pro-viaţă. Live Action a expus, de multe ori, prin acţiuni sub acoperire, abuzurile, rasismul, dezinformarea și corupţia care definesc industria avortului. Rose este de părere că educaţia pe care a primit-o acasă a ajutat-o să militeze pentru drepturile nenăscuţilor.

Gianna Jessen și-a început cariera de activist pro-viaţă la vârsta de 14 ani, când a descoperit că paralizia cerebrală de care suferea a fost cauzată de o încercare ratată de avort a mamei ei. Povestea ei este inspiraţia pentru filmul „October Baby".

Akiane Kramarik este o artistă a cărei inspiraţie pentru poeme și picturi vine din viziunile divine pe care crede că le primește de la Dumnezeu după ce se roagă. Aceste „viziuni" care au început la vârsta de 3 ani i-au convins pe părinţii săi, care se ocupau de educaţia sa, să devină creștini practicanţi.