Creștinii evanghelici „cea mai dispreţuită minoritate din SUA”

103

Climatul contemporan al ideilor e definit de tribalism intelectual, reclamă Edward Johnson, profesor de comunicare la Universitatea Campbell din Carolina de Nord (SUA). Profesorul acuză societatea că a devenit „incapabilă să înţeleagă că cineva ar putea avea o perspectivă diferită de a noastră", prin urmare, a ajuns să considere că „oricine îndrăznește să se îndoiască de dogma tribului nu poate face acest lucru decât din ură."

Climatul contemporan al ideilor e definit de tribalism intelectual, reclamă Edward Johnson, profesor de comunicare la Universitatea Campbell din Carolina de Nord (SUA), citat de CNN. Profesorul acuză societatea că a devenit „incapabilă să înţeleagă că cineva ar putea avea o perspectivă diferită de a noastră", prin urmare, a ajuns să considere că „oricine îndrăznește să se îndoiască de dogma tribului nu poate face acest lucru decât din ură."

Presa creștin-conservatoare din Statele Unite abundă în relatări despre creștini evanghelici acuzaţi de „extremism" din cauza fidelităţii cu care își respectă dogma. Mass-media a făcut publice cazurile a numeroși credincioși care au avut de suferit după ce au afirmat că homosexualitatea este un păcat, sau a celor care au distribuit literatură religioasă, ori au fost umiliţi în spaţiul public din cauza credinţei lor.

Virulenţa atacurilor de imagine împotriva creștinilor i-a determinat pe unii jurnaliști să se întrebe dacă nu cumva creștinii evanghelici au devenit una dintre cele mai dispreţuite minorităţi din America. Pe alţi observatori, precum Joe Carter, editor la The Gospel Coalition, i-a făcut să avertizeze cu privire la riscul ca tinerii să abandoneze bisericile creștine „ortodoxe", de teamă de a nu fi acuzaţi de mizantropie.

„Dintr-un fals simţ civic, de jenă, pudoare sau teama de a exprima o opinie nepopulară, mulţi creștini se reţin de la a explica modul în care comportamentul homosexual distruge vieţi," a declarat Carter. „E mai ușor să mergi pur și simplu de-a lungul curentului," a adăugat Carter, care a scris o carte despre „cum să argumentezi în contradictoriu, ca Iisus" (How to Argue Like Jesus).