Rugăciuni pentru creștinii persecutaţi

407

Violenţa şi intoleranţa faţă de creştini a cunoscut cote înalte anul acesta, motiv pentru care mii de creştini au participat la începutul lunii noiembrie la Ziua Internaţională a Rugăciunii pentru Bisericile Persecutate.

Irak, Siria, Arabia Saudită sau Coreea de Nord sunt doar câteva exemple de locuri în care creştinii sunt persecutaţi, abuzaţi sau privaţi de libertate din cauza credinţei lor. Din acest motiv, Open Doors a organizat o ocazie în care creştinii să se întâlnească, să se roage şi, de asemenea, să interacţioneze cu persoane persecutate, notează christianpost.com.

Potrivit lui David Curry, de la Open Doors, deşi majoritatea crede că persecuţia creştinilor are loc doar atunci când ies la lumină anumite cazuri, realitatea este că aceasta este prezentă tot timpul. În unele ţări, persecuţia se manifestă prin intoleranţă şi violenţă, iar în altele, prin lipsa libertăţii de exprimare. Un exemplu de genul acesta este Arabia Saudită, unde nu sunt înregistrate acţiuni violente împotriva creştinilor, dar guvernul a declarat Biblia ilegală, iar controlul asupra populaţiei este atât de sever, încât creştinii întâmpină numai dificultăţi când este vorba despre participarea la serviciile de cult sau despre convertirea la creştinism.

În luna iunie, Open Doors a publicat o listă cu ţările în care nivelul de persecuţie este cel mai înalt. Nigeria se află pe primul loc, deoarece Boko Haram foloseşte cele mai violente metode de atac asupra creştinilor. Urmează Siria, Egipt, Republica Centrafricană, Mexic, Pakistan, Columbia, India, Kenia şi Irak, potrivit opendoorsusa.org.

Open Doors susţine că sprijinul creştinilor din Occident faţă de creştinii din Irak şi Siria este vital. „Nu putem uita faptul că ei sunt fraţii şi surorile noastre şi că au fost persecutaţi pentru credinţa lor”, spune Curry. De aceea, toţi creştinii sunt încurajaţi să susţină activitatea organizaţiei Open Doors cu tot ce pot, dar şi prin rugăciune. Open Doors activează de mai bine de 20 de ani în Irak.