Liderul AC/DC: Iisus a fost deştept, dar nu Dumnezeu

215

Religia este o pierdere de timp, susţine Brian Johnson, liderul formaţiei rock AC/DC. În copilărie, Johnson a cântat în corul bisericii, însă acum nu mai crede în Dumnezeu.

Solistul formaţiei AC/DC a vorbit despre religie şi credinţa în Dumnezeu în cadrul unui interviu acordat publicaţiei online Pop Eater.

„Cred că toate religiile sunt rele. Cred că sunt o pierdere de timp. Iisus a fost un om deştept. Dar nu a fost Fiul lui Dumnezeu. Ştim toţi că El a fost un om foarte inteligent şi minunat, şi că a zis: «Biserica este în interior, ceea ce înseamnă că biserica este în tine»", a declarat Johnson.

Opiniile liderului AC/DC au fost contrazise de o serie de lideri religioşi, între care şi pastorul Drew Dixon care a spus că a te raporta la Iisus în felul acesta nu este o opţiune viabilă. Dixon l-a citat pe renumitul apologet creştin C. S. Lewis care a zis că pe Iisus ori Îl crezi, ori Îl respingi. Afirmaţiile Sale nu pot să conducă decât la una dintre cele două concluzii: fie a fost un „mincinos" sau un „nebun", fie a fost Fiul lui Dumnezeu aşa cum a susţinut. Perspectiva „Iisus a fost un mare înţelept, dar nu o Persoană divină" nu stă în picioare. Johnson „şi-a creat o teologie a confortului, o teologie care i se potriveşte lui şi vieţii pe care vrea să o trăiască", a precizat Dixon, notează christianpost.com.

(Foto: digitalspy.com)