4.000 de tineri venezueleni au ales puritatea sexuală la un festival creștin

52

Peste 45.000 de tineri au participat la festivalul de tineret „Juventud Libre 2013", găzduit de evanghelistul Luis Palau din Venezuela săptămâna trecută, iar peste 4.000 dintre ei și-au luat angajamentul să-și păstreze puritatea sexuală până la căsătorie.

În cadrul festivalului, Palau (foto sus) a predicat despre credinţă și schimbare sub motto-ul „Venezuela, deschide-ţi inima faţă de speranţă". Evenimentul s-a concentrat pe oferirea unei perspective optimiste asupra viitorului naţiunii, în lumina actualelor dificultăţi politice și sociale cu care se confruntă. Mesajele prezentate au avut un mare impact asupra tinerilor prezenţi, 4.000 dintre ei consacrându-și viaţa lui Dumnezeu în timp ce mulţimea scanda: „Da, purităţii sexuale", potrivit Christian Post.

„Dacă fiecare dintre voi își oferă viaţa lui Christos, nu doar că veţi revoluţiona Venezuela, ci și Columbia și întreaga lume", a spus Palau. „În seara aceasta, Domnul vă spune – aveţi mai multă speranţă, aveţi asigurarea că puterea lui Dumnezeu va fi asupra vieţii voastre", a adăugat el.

„Tentaţiile sexuale vin asupra noastră din tinereţe până la vârste înaintate. Contează ce faci cu ele", a mai spus el. Mesajele sale au reflectat viziunea organizatorului festivalului, Gabriel Blanco, de a genera o transformare în viaţa tinerilor venezueleni pentru a trăi pe baza principiilor biblice și pentru a-L descoperi pe Dumnezeu în mijlocul unei situaţii naţionale confuze, raportează site-ul lui Palau.

„Căutaţi întâi Împărăţia lui Dumnezeu și neprihănirea Sa, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra", a spus Palau, făcând referire la criza economică din Venezuela.

În prezent, creștinii evanghelici reprezintă 15% din cei 29 de milioane de locuitori ai Venezuelei. În ultimii ani, aceștia au avut de suferit nedreptăţi politice și sociale, fapt ce a condus la revolta tinerilor împotriva guvernului. „Iubiţii mei venezueleni, știu că treceţi prin momente dificile […] Dar nu vreau să disperaţi, întrucât Iisus Christos nu e mort, ci e viu și e aici în Venezuela […] Nu disperaţi", i-a îndemnat Palau pe tineri.

În urma convertirii celor câteva mii de tineri la acest eveniment, echipa misionară a lui Palau s-a întâlnit cu bisericile locale pentru a se asigura că tinerii vor avea parte de resursele necesare începerii unei vieţi noi.