Evanghelizare istorică – 69.000 de convertiţi

30

    Peste 69.000 de oameni și-au declarat credinţa în Iisus Christos în cele mai mari proiecte evanghelistice din istoria a două ţări latine, Republica Dominicană și Puerto Rico.

    Programul My Hope (Speranţa mea) organizat de Asociaţia Evanghelistică Billy Graham a fost diferit de ceea ce oamenii asociază în mod obișnuit cu predicarea Evangheliei. Fără a avea loc la biserică, proiectul efectiv a constat în prezentarea Evangheliei și mărturia personală a credincioșilor în propriile case, unde își invitaseră vecinii și prietenii. Acţiunile au avut loc în peste 59.000 de familii. „Acești creștini credincioși au făcut un pas curajos în gestul de a-și invita prietenii și vecinii în casele lor, iar Dumnezeu a lucrat cu adevărat prin eforturile și rugăciunile lor", a spus Bill Conard, vicepreședinte al asociaţieii organizatoare.

    Proiectul a acumulat luni de pregătire, cu programe care au combinat mai mult de 59.000 de vizite în martie și aprilie. Punctul final a fost o predică la televiziune susţinută de Billy Graham sau de fiul acestuia Franklin. La nivel personal, gazda fiecărei case a mărturisit invitaţilor propria sa experienţă cu Dumnezeu.

    „Proiecte ca acestea arată că evanghelizarea nu este doar pentru pastori, ci pentru orice creștin", afirmă Conard. Exemplu oferit este cel al unei biserici mici de doar 70 de membri din Puerto Rico, care a organizat 11 întâlniri în casele unora dintre membri. Din cei 71 de oameni care au participat la întâlniri, 62 s-au hotărât pentru Christos. Conard specifică faptul că „majoritatea celor 62 au făcut acest gest pentru prima oară în viaţa lor".

    În Republica Dominicană au fost 55.391 de oameni care s-au hotărât să devină creștini, iar în Puerto Rico 13.797. Mai mult de 5.500 de biserici din întregul spectru evanghelistic au fost implicate în proiect.

    Proiectul My Hope a început în 2002, cu activităţi în 50 de ţări. Anul acesta vor mai avea loc astfel de acţiuni în Malawi și patru ţări din Asia. Pregătirile anului 2011 vizează Portugalia, Spania, Haiti și anumite ţări din Africa.