King’s College, din Londra, lansează un comentariu vizual al Bibliei

147

O nouă formă de înţelegere a conţinutului Scripturii este astăzi disponibil publicului larg, după o investiţie de 2 milioane de dolari. Este vorba despre o platformă web de comentarii vizuale ale Bibliei, care a fost recent lansată de universitatea britanică King’s College, din Londra.

Visual Commentary on Scripture propune utilizatorilor săi o formă inedită de a studia Biblia, mai exact din perspectiva artei clasice și contemporane. Proiectul, a cărui realizare a durat peste un an, acoperă toate cărţile Bibliei, de la Geneza la Apocalipsa, și a fost finanţat printr-o donaţie de 2 milioane de dolari, făcută de un cuplu de miliardari din Statele Unite.

Potrivit coordonatorului său, comentariul vizual urmărește să „construiască un pod între tradiţiile creștine și lumea artei”, citează Christian Post. Proiectul prezintă lucrări de artă, fie istorice, fie moderne, care reflectă mesajele ce se găsesc în paginile Scripturii.

„Asistăm astăzi la un nou moment în istoria creștinismului, în care tot mai multe biserici protestante și evanghelice urmăresc cu o dorinţă puternică să folosească un limbaj cât mai vizual în misiune”, a declarat profesorul de creștinism și arte Ben Quash, care predă la King’s College.

„Limbajul vizual este o nouă monedă de schimb printre tinerii care vorbesc între ei tot timpul în limbaj vizual, împărtășind imagini în social media. Așadar, bisericile care doresc să le comunice Evanghelia tinerilor care vorbesc în imagini trebuie să ia imaginile foarte în serios. Cred că lucrul acesta este provocator pentru că înseamnă o nouă oportunitate de a-i atrage pe oameni să citească Biblia folosind artele vizuale.”