Prinţul William, plăcut impresionat de activitatea umanitară adventistă

9485

Prinţul William a vizitat Pacific Aerospace Limited (PAL) luna trecută, cu ocazia vizitei în Noua Zeelandă. În cadrul întâlnirii, a cunoscut un pilot care i-a prezentat activitatea aviatică a bisericii adventiste locale.

Cu ocazia vizitei prinţului William, PAL l-a invitat pe pastorul adventist Roger Millist, fost director al Adventist Aviation Services (AAS), să fie prezent la această întâlnire. În cadrul acesteia, ducele a vizionat un video promoţional al AAS, fiind interesat atât de aspectele tehnice ale avioanelor, cât şi de activitatea pe care o organizaţia adventistă o desfăşoară.

Prinţul William a fost plăcut impresionat de proiectele umanitare pe care le realizează AAS în Papua Noua Guinee, după cum reiese din declaraţiile directorului PAL, Damian Camp. Millist i-a oferit prinţului un document reprezentativ, care comemorează cei 50 de ani ai Adventist Aviation (1964-2014), album care va face parte din Biblioteca Regală, notează adventistreview.org.

Adventist Aviation Services (AAS) lucrează în prezent în Papua Noua Guinee, unde populaţia este împărţită în mai bine de 800 de triburi. Mare parte dintre acestea sunt doritoare să primească misionari, dar acest lucru nu este mereu posibil, din cauza numărului mic de voluntari. Situaţia în Papua Noua Guinee nu este prea bună, deoarece zborurile comerciale sunt mai puţine decât acum 20 de ani, iar şosele aproape că nici nu există. În prezent, există 650 de piste de aterizare, folosite şi administrate în mod special de către agenţiile aviatice misionare.

Încă de la jumătatea anilor ’80, AAS avea patru avioane pe care le folosea pentru a-i servi bisericii adventiste locale. De atunci, biserica a crescut în proporţie de 300%, dar numărul avioanelor a scăzut la unul, vechi de 26 de ani. În timp ce acesta a fost reparat, între anii 2003 şi 2006, legătura cu Papua Noua Guinee a fost întreruptă, iar localnicii au fost privaţi de legătura cu exteriorul.

Anul acesta s-au împlinit 50 de ani de la începuturile aviaţiei adventiste în Pacificul de Sud, moment sărbătorit în luna februarie, în Avondale Memorial Church. La această întâlnire au fost prezenţi aproximativ 150 de persoane, printre care piloţi şi ingineri. Pastorul John Kosmeier, preşedintele Asociaţiei Aviatice Adventiste din Noul Wales de Sud, a spus că a fost o ocazie inedită de a împărtăşi diferite experienţe şi mărturii despre felul în care a fost schimbată viaţa multora datorită serviciilor oferite de aviaţia adventistă.

A fost prezent şi inginerul Linden Millist, care cu 14 luni în urmă suferise un accident soldat cu arsuri grave şi care a pilotat cu acea ocazie un Cessna 182. Pentru mulţi, faptul că Linden a putut să piloteze din nou un avion a fost o binecuvântare şi o încurajare pentru cei din jur.

 Foto: Government of Alberta