Tehnologia face viaţa misionarilor mai uşoară

40

Noile tehnologii de comunicaţii fac mai uşoară viaţa misionarilor creştini care pot să păstreze legătura cu membrii familiei şi cu prietenii rămaşi acasă.

Organizaţia Wycliffe Bible Translators (WBT) a realizat un sondaj la care au participat 800 de persoane implicate în activităţi misionare peste hotare. Peste 30% dintre aceştia au declarat că folosesc zilnic e-mail-ul pentru a ţine legătura cu familia şi cu alte persoane. Mai mult de 50% dintre respondenţi au recunoscut că Internetul a făcut posibil ca ei să rămână mai mult timp în zonele unde îşi desfăşoară activitatea misionară.

Bob Creson, preşedintele WBT, îşi aminteşte cu nostalgie de anii 80, când lucra ca misionar în Camerun şi când singura posibilitate de a menţine legătura cu cei rămaşi acasă era un telefon la care aveai acces doar la sfârşit de săptămână.

Noile tehnologii de comunicaţii „anulează, într-adevăr, distanţa şi face să pară că Nigeria nu este chiar atât de departe", susţine Chris Winkler (misionar în Nigeria), notează huffingtonpost.com.