Ioan Paul al II-lea ar putea să intre în rândul sfinţilor

22

Vaticanul a recunoscut, ieri, un miracol atribuit Papei Ioan Paul al II-lea. Acesta ar putea să fie primul pas pentru includerea lui Ioan Paul al II-lea în rândul sfinţilor catolici.

Comisia medicală condusă de Patrizio Polisca, medicul personal al Papei Benedict al XVI-lea, a ajuns la concluzia că vindecarea călugăriţei Marie Simon-Pierre, care suferea de maladia Parkinson, a fost un miracol săvârşit de fostul suveran pontif.

Dosarul acestui miracol trebuie să fie studiat însă şi de comisia cardinalilor şi episcopilor din Congregaţia pentru cauzele sfinţilor. Andrea Tornielli, specialist al publicaţiei Il Giornale în probleme legate de Vatican, crede că beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea ar putea să aibă loc înainte de vara lui 2011, poate chiar în data de 2 aprilie, când se vor comemora 6 ani de la decesul Papei.

Procedurile de canonizare a fostului suveran pontif au fost declanşate la scurt timp după decesul acestuia, survenit în data de 2 aprilie 2005. De fapt, chiar în timpul funeraliilor sale, au fost credincioşi catolici care au strigat din mulţime „Santo subito!" („Sfânt imediat!"). Decizia de validare a miracolului şi de beatificare a lui Ioan Paul al II-lea îi aparţine însă Papei Benedict al XVI-lea, conform Mediafax.

Benedict al XVI-lea a semnat, în decembrie 2009, un document prin care certifică faptul că Ioan Paul al II-lea a trăit o viaţă sfântă.

Recent, cazul călugăriţei Marie Simon-Pierre a ajuns în atenţia presei după ce, cel puţin un medic a pus la îndoială diagnosticul iniţial, sugerând că aceasta nu suferea de Parkinson atunci când Papa Ioan Paul al II-lea ar fi săvârşit miracolul vindecării, notează National Catholic Reporter.