Miss Univers Îl recunoaște pe Dumnezeu

40

Leila Lopes este noua Miss Univers. Răspunsul la întrebarea care a departajat-o de celelalte finaliste a inclus o referire la recunoașterea lui Dumnezeu în viaţa ei.

Lopes este una dintre puţinele femei de culoare, câștigătoare a coroanei Miss Univers. Ea a răspuns criticilor afirmând că nu are nicio operaţie estetică și că cele trei secrete ale frumuseţii au fost somnul adecvat, expunerea la soare și consumul de apă, iar cea mai bună armă în competiţie i-a fost zâmbetul.

Întrebarea din cadrul finalei a fost referitoare la ce trăsătură fizică ar schimba dacă ar putea: „Mulţumesc lui Dumnezeu, sunt foarte mulţumită cu felul în care Dumnezeu m-a creat. Nu aș schimba nimic. Mă consider o femeie înzestrată cu o frumuseţe interioară. Am adunat principii minunate în familia mea și intenţionez să le urmez pentru restul vieţii."

Participantă ca Miss Angola, Leila Lopes a activat în campanii umanitare și speră că noua încoronare îi va permite să dezvolte planurile de până acum. Între ele se numără ajutorarea copiilor săraci și a bătrânilor, lupta împotriva SIDA și alte cauze sociale.

Sao Paulo a găzduit pentru prima oară concursul Miss Univers, aflat la cea de-a 60-a ediţie, la care au participat 89 de concurente. Conform estimărilor organizatorilor aproape un miliard de oameni au vizionat concursul, difuzat live de NBC în 170 de ţări.