Mitropolitul Ardealului condamnă grupările ortodoxe stiliste

38

Mitropolitul Ardealului i-a îndemnat pe ortodocşii din Arhiepiscopia Sibiului să se ferească de „grupările religioase stiliste" care au apărut în judeţele Sibiu şi Braşov.

„Cu durere şi părintească grijă, trebuie să atragem atenţia credincioşilor noştri şi asupra grupărilor religioase care îşi spun «Biserici Ortodoxe», dar care nu au rămas în comuniune, în frăţietate creştină şi sinodalitate canonică cu Biserica Dreptmăritoare. Şi ne referim aici, mai ales, la acel grup minor de credincioşi, preoţi şi laici, rupţi din Biserica Ortodoxă, care încearcă, tot mai mult în ultima vreme, să se reorganizeze, sub forma schismei stiliste", a scris ÎPS Laurenţiu Streza în Pastorala care va fi citită în biserici în data de 6 decembrie.

„Feriţi-vă de uneltirile acestor «superortodocşi!» că nu sunt decât lupi amăgitori, îmbrăcaţi în piei de oaie!", mai scrie ÎPS Laurenţiu Streza.

Mitropolitul îi acuză pe membrii acestor grupări religioase că ignoră credinţa şi că îi dispreţuiesc rânduielile, notează Mediafax.

Un preot ortodox şi 30 de măicuţe de la mănăstirea Brâncoveni (Olt) au părăsit mănăstirea şi s-au alăturat unei disidenţe ortodoxe stiliste din Grecia, în octombrie a.c., notează newsin.ro.