Cum arată o zi de lucru din viaţa a două misionare mormone

920

Sora Moody și sora Ray au acceptat să dezvăluie jurnaliștilor de la Religion News cum arată o zi obișnuită din viaţa lor și cum își îndeplinesc acestea misiunea de a populariza mesajele religioase din ușă în ușă.

„Sora” Moody și „sora” Ray au acceptat să dezvăluie jurnaliștilor de la Religion News cum arată o zi obișnuită din viaţa lor și cum își îndeplinesc misiunea de a populariza mesajele religioase din ușă în ușă.

Moody şi Ray lucrează împreună în cadrul Centrului pentru vizitatori a Bisericii Mormone din Independence (Utah, SUA). Sora Ray este din Atlanta, iar sora Moody, din Elk Ridge, Utah. Ambele poartă ecusoanele negre la piept care le declină identitatea de misionare mormone.

Ziua lor de lucru începe într-o încăpere mică, unde sunt doar cu o masă, câteva scaune şi un tablou simplu. Singurele instrumente de lucru din acea cameră sunt o Biblie, un calendar și câteva materiale de studiu, pentru că această cameră este, de fapt, o cameră de „studiu de părtăşie”. Aici misionarele se roagă şi studiază împreună doctrina mormonă înainte să îşi înceapă activitatea. Moody citește apoi câteva fraze despre siguranţă, sănătate, exerciţii fizice și alte reguli pe care misionarii trebuie să le respecte, toate trecute într-un manual cu coperţi albe.

După terminarea studiului, cele două urcă spre locul unde vor fi ghizi în cadrul turului „God’s Plan for His Family” (Planul lui Dumnezeu pentru Familia Lui), organizat pentru ca vizitatori de altă religie decât cea mormonă să se familiarizeze cu aceasta din urmă. În timp ce așteaptă primii vizitatori, tinerele îşi continuă studiul. Vizitatorii sunt întâmpinaţi cu zâmbete largi și strângeri de mână, şi invitaţi să afle câteva informaţii despre obiectivele din clădire şi ce reprezintă ele: statuia Christus, statuia fondatorului Joseph Smith sau prima ediţie a Cărţii Mormonilor, tipărită în anul 1830. Vizita se încheie cu un mic recital de imnuri religioase, la care Moody şi Ray contribuie alături de alte câteva tinere.

Ziua celor două se continuă apoi pe teren. Moody şi Ray merg din uşă în uşă în Kansas City pentru a răspândi literatură religioasă şi a vorbi despre Dumnezeu cu cei interesaţi.

Urmărește povestea în imagini a celor două tinere misionare mormone. Fotografiile au fost realizate la Church of Jesus Christ of Latter-day Saints’ Independence Visitors’ Center din Independence şi în Kansas City, pe 10 septembrie 2013 de Sally Morrow/Religion News Service.