„Muzeul Crucii”: O expoziţie inedită de Paște în București

76

În Săptămâna Mare va avea loc la Universitatea Populară Dalles o expoziţie intitulată „Muzeul Crucii", ce le va oferi bucureștenilor posibilitatea de a vizualiza scenele finale ale vieţii Mântuitorului, Învierea și Marea Trimitere.

În perioada 29 aprilie – 2 mai, Departamentul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea va organiza o expoziţie pe tema morţii și învierii Mântuitorului la Universitatea Populară Dalles.

Această expoziţie inedită va fi un „muzeu viu", întrucât scenele vor fi însufleţite de personaje îmbrăcate în costume de epocă, au declarat organizatorii pentru Semnele Timpului, care au adăugat că accesul la expoziţie este gratuit.

Muzeul va fi deschis vizitatorilor de luni până joi, între orele 10:00 și 21:00. Forma de vizitare va fi un traseu pe urmele Mântuitorului de la Casa lui Simon la Cina cea de Taină, apoi în Ghetsemani, la judecată, pe dealul Golgota, la mormânt, încheind cu Marea Trimitere.

Expoziţia va avea loc în Săptămâna Patimilor, având scopul de a atrage atenţia asupra semnificaţiei celei mai importante sărbători religioase a creștinismului, Paștele, ce va fi comemorat anul acesta în Biserica Ortodoxă pe 5 mai.