Ce explicaţie dă McDonald’s pentru burgerul de 14 ani, care nu a putrezit

41

După ce imaginile cu burgerul vechi de 14 ani, care nu a putrezit deloc, au făcut înconjurul lumii, un reprezentant al McDonald's a solicitat un drept la replică, pentru a explica fenomenul.

Explicaţia oferită de McDonald's Canada vine prin intermediul Dr. Keith Warriner, director al Departamentului de ştiinţă a alimentelor şi asigurarea calităţii din cadrul Universităţii din Guelph.

Acesta a explicat că menţinerea aproape intactă a burgerului nu s-ar datora nicidecum e-urilor din compoziţie, ci lipsei umidităţii. Astfel, burgerul doar s-a uscat, iar procesul de putrezire nu a putut începe doarece umiditatea a fost foarte scăzută. „Dacă realizaţi un experiment similar cu un hamburger făcut în casă, cu un conţinut similar de umiditate, este foarte probabil să obţineţi acelaşi rezultat, şi să nu putrezească", a argumentat Warriner.

Consumatorii nu s-au arătat prea convinşi de explicaţia doctorului, mai ales după ce câţiva bloggeri şi jurnalişti au repetat experimentul cu alte alimente procesate, iar rezultatul a fost total diferit faţă de cel al unui burger cumpărat din restaurantele fast food.