O biserică hrăneşte săracii cu legumele de pe acoperiş

159

În 1984, reverendul Gene Bolin se ruga pentru biserica lui, amplasată într-o clădire recent achiziţionată dintr-un cartier tulburat în oraşul New York, numit Hell's Kitchen, ca Dumnezeu şi îi ajute să o folosească „24/7".

Probabil nu şi-ar fi putut imagina că aproape 30 de ani mai târziu, biserica sa ar fi folosită de sus în jos, după ce s-a deschis o fermă pe acoperiş, unde creşte hrană pentru cei flămânzi, şi în acelaşi timp se formează o comunitate „verde" în mijlocul junglei de beton, relatează Huffington Post.

Proiectul a început în iunie 2011, când voluntarii au început să care 7 tone de pământ pe acoperişul bisericii baptiste. Bazine de plastic pentru copii mici servesc ca paturi ridicate pentru plante. Recolta primului sezon a fost depozitată în cămara de alimente a bisericii, de unde se hrănesc periodic săracii.

Scopul proiectului a fost de a crea un centru de agricultură urban care să contribuie la securitatea alimentară a cartierului, oferind în acelaşi timp o platformă pentru educaţia în domeniul alimentaţiei şi protejării mediului înconjurător.

Acum, în al doilea an, ferma de pe acoperiş a devenit o parte integrantă a identităţii bisericii. „Mă gândesc la ea în calitate de martor public", explică pastorul actual. „Proiectul agricol a dat oamenilor un alt punct de intrare în biserica noastră, în comunitatea noastră şi înţelegerea noastră a Evangheliei."