O biserică primește în proprietate un magazin KKK

99

Judecătorul a decis: biserica „negrilor" este posesoarea de drept a unui magazin ce comercializează produse ale Ku Klux Klan.

Judecătorul a decis: biserica „neagră" este posesoarea de drept a unui magazin ce comercializează produse ale Ku Klux Klan.

O dispută ce durează de 15 ani între membrii Ku Klux Klan şi biserica baptistă New beginning din Carolina de Sud a fost soluţionată luna trecută în favoarea bisericii. Curtea a decis ca proprietarul magazinului să plătească şi cheltuielile de judecată în valoare de 3.300 de dolari.

Proprietatea în holul căreia se află magazinul a găzduit în trecut cinematograful segregaţionist Echo. Ani de zile, cinefilii de culoare au intrat pe uşa din spate şi au stat numai la balcon. Din 1996, dreptul de proprietate al locaţiei a fost transferat reverendului David Kennedy şi bisericii sale. John Howard, un fost membru KKK devine apropiat doctrinei şi bisericii baptiste şi obţine, în 1997, dreptul de a folosi spaţiul cinematografului, până la moartea sa.

Timp de mai mulţi ani, Howard l-a împiedicat pe reverend să facă inspecţiile periodice necesare, fapt care a condus la deschiderea procesului. Când Kennedy a reuşit să intre în magazin, a descoperit că Redneck Shop era un muzeu dedicat grupării şi practicilor Ku Klux Klan, care comercializa obiecte pro-naziste. Atunci a decis să ia măsuri serioase şi să îl evacueze pe John Howard de pe proprietatea bisericii, lucru care încă nu s-a întâmplat.

Reverdendul Kennedy, care iniţial a spus că ar dori să închidă magazinul şi să ţină acolo întâlnirile parohiale, a refuzat marţi să dezvăluie planurile sale, spunând că unii enoriaşi se vor simţi cu siguranţă stingheri ca să-şi ţină momentele de închinare într-un asemenea loc.

Surse: Asociated Press, RT, KKK.org