O carte despre sex, scrisă de un pastor, stârnește mari controverse

282

Cartea despre sex a pastorului unei megabiserici din Seattle, Mark Driscoll, a stârnit o mulţime de controverse. De la capitolul despre binecuvântarea biblică a tipurilor de raporturi sexuale care pot fi întreţinute între un soţ şi o soţie, până la capitolul „Iubiţi egoişti şi iubiţi slujitori" („Selfish lovers and servant lovers”) cartea este departe de a fi o privire timidă asupra unui subiect tabu.

Iar asta i-a făcut pe mulţi credincioşi să comenteze, provocând un adevărat trend pe Twitter, deşi reacţiile variază de la mulţumiri la dezgust.

Potrivit autorului, cartea „Real Marriage: The Truth about Sex, Friendship and Life Together" a fost scrisă de pastor împreună cu soţia sa, Grace, pentru a aduce în atenţia cuplurilor căsătorite importanţa conversaţiilor despre lucrurile intime importante.

Mulţi pastori consideră cartea lui Driscoll eronată din punct de vedere biblic şi chiar periculoasă, din cauza interpretării lui Driscoll a 1 Corinteni 6:12, argumentul său principal pentru permiterea mai multor tipuri de sex, o interpretare incorectă şi seculară.

Sursa: CNN