O ecranizare a cărţii „Marea Luptă” beneficiază de două abordări

86

Filmul „The record keeper", ecranizarea cărţii creştine Marea Luptă, care are premiera în această primăvară, a fost realizat cu ajutorul a două abordări cinematografice contemporane.

Prima abordare este stilul steampunk, de la steam, adică abur, şi punk, adică protest, conflict. Autorii care abordează acest stil prezintă o alternativă istorică a faptelor şi acordă o atenţie sporită detaliilor ce ţin de rutina zilnică, fiziologică. Aceasta este prima dată când acest stil este folosit într-o ecranizare adventistă.

Alegerea acestui stil nu a fost una întâmplătoare. Autorii au considerat că acesta este capabil să redea cel mai fidel atmosfera secolului al XIX-lea, când a fost scrisă cartea, informează Adventist Today.

A doua abordare este distribuirea prin intermediul internetului, procedeu din ce în ce mai răspândit în ultimii ani. În plus, producătorul filmului postează regulat videoclipuri din timpul fimărilor sau din afara platoului de filmare, iar blogul de tineret www.asabbathblog.com are un link cu episodul pilot al seriei.