Australia: o biserică primește interdicţia de a predica în public

183

Curtea Supremă din Australia a interzis unei biserici să mai predice în public fără permisiune, după ce Street Church a organizat numeroase întâlniri de rugăciune într-un mall din Adelaide, conform Christian Post.

Membrii bisericii au predicat cu megafoane și și-au exprimat mesajele cu ajutorul pancartelor la Rundle Mall în numeroase ocazii de-a lungul anului trecut, stârnind mânia cumpărătorilor, din cauza abordării lor agresive.

Decizia din 27 februarie presupune faptul că membrii bisericii nu vor mai putea predica la Rundle Mall fără să riște să fie amendaţi sau arestaţi. Cu toate acestea, Samuel Corneloup, unul dintre predicatorii bisericii, a afirmat că decizia îi avantajează, pentru că, susţine el, reglementarea le permite să obţină permisiunea de a predica în continuare, dacă promit să nu deranjeze clienţii mall-ului.

Directorul mall-ului, Pete Smith, a insistat că preocuparea lui principală a fost aceea de a asigura comfortul cumpărătorilor și a vânzătorilor din mall, unii dintre ei putând fi deranjaţi de predicare. „Toată lumea are libertate de exprimare, iar noi susţinem cu toată puterea lucrul acesta. Tot ce vrem e să ne asigurăm că acest drept e exercitat într-un mod corect și respectuos pentru ceilalţi", a adăugat Smith.

Biserica Street Church respinge numeroase denominaţiuni creștine, susţinând că s-au îndepărtat de adevăratul mesaj al Evangheliei şi că sunt corupte cu învăţături false, având o înţelegere greșită a siguranţei mântuirii, și sunt conduse de un spirit al lăcomiei.