O tânără din SUA trăiește „ca-n Biblie”

2280

A trăi un an întreg în conformitate cu poruncile și regulile biblice nu este un lucru foarte ușor, susţine autoarea creștină Rachel Held Evans, care și-a propus să realizeze acest experiment. Dificultăţile apar mai ales în perioadele de „necurăţie" lunară a femeii, când orice lucru pe care se așază devine „necurat".

Evans intenţionează să își descrie experienţa anului de trăire după modelul și textul biblic într-o carte pe care o va publica. Femeia susţine însă că modul în care se raportează faţă de Biblie s-a modificat pe parcursul experimentului său și că a cunoscut o experimentare mult mai profundă a credinţei.

„Din ce în ce mai puţin simt că trebuie să fac din Biblie ceea ce vreau eu să fie Biblia, adică exact ceea ce am făcut în cea mai mare parte din viaţa mea de creștină evanghelică, încercând să silesc Biblia să intre într-un anumit șablon”, a declarat Evans.

După mai multe luni de trăire pe modelul biblic de vieţuire, femeie conchide că Biblia nu este o carte simplă, nici „ușor de înţeles” și nici „ușor de aplicat” în viaţa de zi cu zi.

„Să învăţ să iubesc Biblia pentru ceea ce este și nu pentru ceea ce voiam eu să fie” este lecţia învăţată de-a lungul experimentului, a declarat femeia.

Evans, în vârstă de 30 de ani, s-a inspirat pentru acest proiect dintr-un experiment similar realizat de evreul A. J. Jacobs, autorul cărţii The Year of Living Biblically. Acesta a trăit un an după regulile biblice, inclusiv cele din Vechiul Testament și a mers până acolo încât a aruncat cu o piatră într-o persoană care avea o relaţie adulterină.

„Sper că, la fel cum a fost și pentru mine, ea [Evans] va avea o călătorie fascinantă, care îi va schimba viaţa”, a declarat Jacobs vizavi de proiectul femeii.

Un alt caz este cel al pastorului Ed Dobson, din Michigan, care a decis să trăiască un an la fel ca Iisus Christos, după ce a aflat că are o boală incurabilă.

Rachel Held Evans este o autoare și bloggeriţă creștină cunoscută, care locuiește în Dayton, Tennessee, orașul în care a avut loc faimosul „Proces al maimuţelor”, în 1925. În 2010, Evans a publicat la editura Zondervan prima sa carte, Evolving in Monkey Town.

Sursă: Religion News Service, rachelheldevans.com