De ce nu ar trebui creştinii să se teamă de fantome

532

Demonologia şi exorcismul au fost subiectele preferate ale filmelor horror de la Hollywood. Dar un film recent se apropie de perspectiva creştină asupra forţelor răului, arătând că de fapt fantomele nu sunt forţe demonice, iar creştinii sinceri nu au de ce să se teamă.

Filmul se numeşte „The Conjuring”, a apărut anul acesta în cinematografe şi prezintă povestea lui Ed şi Lorraine Warren, care se ocupă de investigarea unor cazuri considerate paranormale.

Subiectul se centrează pe istoria adevărată a familei Perron, care susţine că a descoperit demoni în casa din Rhode Island în care s-a mutat în anii 70. Fosta proprietară a casei, Bathsheba Sherman, se ocupase de ocultism, ceea ce i-a făcut că creadă că aceasta era cauza problemelor lor. Întâlnirea dintre membrii familiei Perron, dar şi investigaţia din casa lor sunt relatate pe larg în film.

Concluzia investigaţiei este că forţele prezente în casă sunt de origine demonică, lucru deloc surprinzător pentru creştini. Chiar din Noul Testament aflăm că Iisus alunga demonii şi îi vindeca pe demonizaţi. „Mulţi iau în derâdere ideea că fantomele şi demonii se află printre noi. Totuşi, Scriptura şi cei care o studiază ştiu că suntem înconjuraţi de o lume spirituală nevăzută şi foarte periculoasă, condusă de însuşi Satana”, explică autorul creştin Jason Lohman.

În ciuda acestor lucruri, credincioşii nu trebuie să se teamă, ci să lupte împotriva forţelor întunericului cu ajutorul lui Iisus Christos, concluzionează Lohman.