Papa a excomunicat un preot australian pro-homosexualitate

182

La scurt timp după ce declaraţiile sale privind homosexualitatea au dat speranţe militanţilor pentru drepturile persoanelor gay, Papa Francisc a decis să îl excomunice pe preotul australian Greg Reynolds.

Portalul australian de știri The Age informează că preotul australian Greg Reynolds a primit săptămâna trecută o scrisoare din partea Suveranului Pontif, prin care era informat că a fost excomunicat.

Scrisoarea, redactată în limba latină, nu oferea niciun motiv pentru decizie, relatează Huffington Post. Cu toate acestea, arhidieceza de Melbourne – districtul din care fac parte cele trei biserici în care predica Reynolds – a declarat pentru divizia australiană a trustului Associated Press că Reynolds a fost exclus pentru că și-a făcut publice opiniile privind hirotonirea femeii ca preot. Reprezentanţii arhidiecezei au mai declarat că Reynolds ar fi fost excomunicat pentru că a oficiat ceremonii de comuniune neautorizate.

Potrivit The Age, ordinul de excomunicare ar fi venit după ce Reynolds a fost denunţat înaintea Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei (o instituţie fondată în secolul XVI pentru a proteja biserica de răspândirea ereziilor).

Reynolds demisionase din funcţia de preot în anul 2011 și începuse să predice la o biserică independentă din Melbourne în 2012. Congregaţia numită „Catolicii inclusiviști" acceptă homosexualitatea și permite femeilor să oficieze servicii de închinare.