Papa Francisc a ales să nu locuiască în apartamentul papal

330

Austeritatea şi simplitatea continuă să descrie stilul de viaţă al noului Suveran Pontif. Papa Francisc a decis să rămână în casa de oaspeţi a Vaticanului şi să nu se mute în apartamentul papal.

Casa de oaspeţi se numeşte Casa Sfânta Marta şi a fost rezidenţa temporară a cardinalilor în perioada Conclavului, dar de regulă găzduieşte preoţii şi episcopii care lucrează la Vatican. De asemenea, casa de oaspeţi este reşedinţă şi pentru oaspeţii care vin la Vatican pentru întâlniri şi conferinţe, a declarat Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului la conferinţa de presă de ieri, arată Catholica.

Preferinţa pentru locuinţele mai simple, dar şi aplecarea spre viaţa comunitară, de care va avea parte din plin, l-au determinat pe Francisc să aleagă o cameră mai simplă, mobilată cu un birou, trei scaune, dulapuri, un pat şi o baie, aflată chiar deasupra bibliotecii papale.

În plus, Francisc a decis să ia masa la cantina casei de oaspeţi şi să nu folosească bucătarul personal de la Vatican.

Lombardi spune că nu se ştie încă dacă Francisc va rămâne acolo pe toată durata pontificatului. Însă dacă decizia lui este una permanentă, Francisc va fi primul papă în ultimii 110 ani care nu locuieşte în apartamentele papale de la etajul trei al Palatului Apostolic.