Biserica – victima cui?

11

Papa e de părere că vor trebui învăţate din nou aspectele esenţiale ale credinţei creștine. Opozanţii îl acuză de perpetuarea unui mit.

    „Suferinţele bisericii vin de la păcatele din interiorul ei", este de părere pontiful roman. Aflat în zbor spre Portugalia, el a răspuns unei serii de trei întrebări din partea ziariștilor.

     „Iertarea nu înlocuiește dreptatea. Într-un cuvânt, va trebui să învăţăm din nou lucrurile esenţiale: convertire, rugăciune, penitenţă și virtuţile teologice." În lunile recente cinci episcopi din Irlanda, Germania și Belgia au demisionat din pricina scandalurilor sexuale de care au fost acuzaţi.

    Din tabăra opusă, perspectiva este complet diferită: „papa perpetuează un mit, acela că biserica este oarecum o „victimă" a acestor abuzuri". „Adevărul va fi descoperit și dreptatea se va face doar atunci când papa va demite și va disciplina pe cei implicaţi în aceste scandaluri", conchide Barbara Blaine, președinta unei organizaţii a supravieţuitorilor celor abuzaţi de preoţi (SNAP).

(Sursa: The Washington Times)