Papa: Croaţia are un aport unic la UE

36

Papa Benedict al XVI-lea a transmis un mesaj de încurajare Croaţiei, sfătuindu-l noul ambasador croat la Sfântul Scaun, Filip Vucak să promoveze aportul unic al Croaţiei la Uniunea Europeană.

Referindu-se identitatea religioasă şi culturală a Croaţiei, Papa a subliniat că acestea trebuie respectate chiar și după integrarea ţării în Uniunea Europeană, așteptată să aibă loc în 2013. Această integrare trebuie să fie realizată respectând pe deplin caracteristicile Croaţiei referitoare la viaţa ei religioasă şi la cultura ei," a atras subliniat Papa Benedict.

Suveranul Pontif a atras atenţia asupra pericolului ca poporul croat „să se teamă să ceară în mod hotărât respectarea istoriei şi a identităţii religioase şi culturale."

În plus, Papa Benedict al XVI-lea a deplâns faptul că „voci încrâncenate contestă rădăcinile religioase ale Europei, cu o regularitate consternantă," scrie Catholica.ro. Papa a conchis că „a declara că Europa nu are rădăcini creştine este asemănător cu a susţine că un om poate trăi fără oxigen sau hrană."

(Foto: foxnews.com)