Papa în pelerinaj alături de hinduşi şi budişti

41

Papa Benedict al XVI-lea a invitat hinduşi, evrei, taoişti şi musulmani să i se alăture într-un pelerinaj în oraşul Assisi, însă nu se vor ruga împreună pentru că suveranul pontif nu doreşte o amestecare a ritualurilor şi credinţelor specifice fiecărei religii. Scopul pelerinajului este promovarea păcii.

Printre liderii spirituali prezenţi vor fi delegaţi Baha'i, budişti, confucianişti, hinduşi, jainişti, evrei, Sikh, taoişti şi zoroastrieni, informează AP.

„Accentul se pune pe pelerinaj, nu pe rugăciune comună", a declarat Papa Benedict al XVI-lea. Acesta a afirmat că iniţiativa este o „modalitate de a încerca să perfecţioneze caracterul în sine al pelerinajului [care nu este la prima ediţie], reunind reprezentanţi ai mai multor religii".

Pentru a contracara criticile pe care un astfel de eveniment le-ar stârni, ediţia de luni a publicaţiei L'Osservatore Romano a subliniat faptul că este vorba despre un simplu pelerinaj al unor oameni ce au credinţe diferite şi că nu vor fi aduse în discuţie idei care să vizeze un posibil sincretism religios sau combinarea de credinţe şi practici diferite.

(Foto: article.wn.com)