Parlamentarii ucraineni citesc din Biblie şi se roagă regulat

7

Întâlnirea durează aproximativ 45-50 de minute, timp în care deputaţii prezenţi citesc versete din Biblie pe care le discută. La sfârşitul întâlnirii, fiecare deputat înalţă o rugăciune pentru ceea ce au discutat şi pentru nevoile lor şi ale celor pe care îi reprezintă în parlament, după care îşi încep ziua de lucru.

Întâlnirea este deschisă oricărui parlamentar, indiferent de religia sau confesiunea din care face parte, dar în prezent se întâlnesc numai 15 deputaţi.

Pavel Unguryan, organizatorul acestei întâlniri, declară pentru Christian Telegraph că ideea a apărut în anii 90, dar a fost implementată doar în 2008. În ciuda începutului timid, cu doar 4 participanţi, întâlnirile de rugăciune se ţin de 4 ani şi numără, în prezent, 15 deputaţi.

Evenimentul numit „mic dejun cu rugăciune" nu este nou în statele europene sau în Statele Unite. Un prim eveniment de acest fel a avut loc şi în Parlamentul României în decembrie 2011. Micul dejun cu rugăciune este organizat în fiecare an, după model european, în preajma Naşterii Domnului.