Parlamentul britanic recunoaşte: discriminarea creştinilor e îngrijorătoare

189

După o anchetă de 6 luni, Parlamentul britanic a făcut public un raport privind discriminarea religioasă şi marginalizarea creştinilor în viaţa publică. Raportul intitulat „Clearing the Ground" aduce în atenţia publicului abuzurile pe care creştinii sunt nevoiţi să le îndure din cauza interpretării defectuoase a legislaţiei.

În cadrul anchetei au fost analizate peste 30 de cazuri în care creştinii au fost sancţionaţi pentru convingerile lor în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

„Frecvenţa acestor cazuri este semnificativă şi reprezintă un motiv real de îngrijorare. Mai mult, este o dovadă concretă a faptului că libertatea de exprimare şi demonstrarea credinţei creştine autentice sunt îngrădite din ce în ce mai mult", au declarat Jim Dobbin şi Gary Streeter, membri ai grupului care a participat la realizarea anchetei.

Raportul critică aspru faptul că, de prea multe ori, hotărârile judecătoreşti acordă prioritate orientărilor sexuale în detrimentul credinţei, situaţie pe care o cataloghează ca fiind „inacceptabilă şi nesustenabilă."

Totodată, ministrul britanic Gary Streeter şi-a exprimat speranţa ca Guvernul să ia în serios acest raport, făcând demersurile necesare pentru ca toţi creştinii să aibă drepturi egale şi să îşi poată exprima în mod liber convingerile, notează Christian Telegraph.